Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-30@20:13:12 GMT

معرفی کاربرد توزیع‌های مختلف لینوکس

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۹۹۷۹۵

معرفی کاربرد توزیع‌های مختلف لینوکس

برای دانستن این‌که کدام نسخه‌ی لینوکس بهتر است باید در ابتدا با نسخه‌های لینوکس آشنا شویم و سپس از بین توزیع‌های مختلف، بهترین سیستم‌عامل لینوکس را انتخاب کنیم. ---------------- رپرتاژ آگهی -----------------

لینوکس شناخته‌شده‌ترین سیستم‌عامل متن‌باز (Open Source) است که از نظر امنیت، انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری نسبت به سیستم‌عامل های دیگر برتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای دانستن این‌که کدام نسخه‌ی لینوکس بهتر است باید در ابتدا با نسخه‌های لینوکس آشنا شویم و سپس از بین توزیع‌های مختلف، بهترین سیستم‌عامل لینوکس را انتخاب کنیم.
در ادامه قصد داریم به معرفی کاربرد توزیع‌های مختلف لینوکس بپردازیم و معروف‌ترین توزیع‌ها را به شما معرفی کنیم.
  تاریخچه لینوکس
لینوکس به عنوان یک پکیج سیستم‌عامل مستقل و کامل شناخته نمی‌شود؛ بلکه لینوکس یک Kernel یا همان هسته‌ی سیستم‌عامل است. لینوس توروالدز (Linus Torvalds) که یک مهندس نرم‌افزار است، در سال ۱۹۹۱ موفق به ساخت یک کرنل منسجم شد و نام لینوکس (Linux) را روی آن گذاشت.
به طور کلی Open Source بودن لینوکس باعث شده است که توزیع‌های مختلفی مانند دبیان، ابونتو، CentOS
و... به وجود بیاید. برخی نرم‌افزارهای این سیستم‌عامل تحت لایسنس GNU هستند.
توجه داشته باشید که هرکدام از این توزیع‌ها به وسیله‌ی شرکت‌های متفاوت توسعه داده‌ شده‌اند.
  توزیع‌های مختلف لینوکس
به طور کلی به سیستم‌عامل‌هایی که بر پایه‌ی Kernel ساخته شده باشند، توزیع لینوکس می‌گویند. هر کاربر لینوکسی با استفاده از منابع مختلف توزیع‌های Linux را دریافت و از آن استفاده می‌کند. برخی از توزیع‌های لینوکس فقط برای کاربرانی مناسب است که می‌خواهند در کنار سیستم‌عامل خود، لینوکس را نیز امتحان کنند. یعنی لینوکس سیستم‌عامل اصلی آن‌ها نیست. در ادامه قصد داریم به معرفی‌ توزیع‌های لینوکس و تفاوت آن‌ها بپردازیم.
  تفاوت انواع توزیع‌های مختلف لینوکس
یک توزیع لینوکسی به سیستم‌عاملی گفته می‌شود که ازمجموع چندین برنامه‌ها تشکیل شده است. هر کدام از این توزیع‌های لینوکس ویژگی و کاربرد مخصوص به خود را دارند. برای مثال توزیع MINT از نرم‌افزارهای کد شده پشتیبانی می‌کند و همین مساله باعث می‌شود که کاربر، در زمان استفاده‌ی از آن تجربه‌ی کاربری بهتری داشته باشد.
  محیط دسکتاپی
محیط دسکتاپی و محیط کاربری یکی از قسمت‌هایی است که می‌توانید در آن تفاوت‌های توزیع‌های مختلف لینوکس را مشاهده کنید. برای مثال، توزیع اوبونتو با توجه به Flavor انتخاب شده به‌وسیله‌ی شما، محیط‌های دسکتاپی مختلفی را پیشنهاد می‌دهد. این محیط‌های دسکتاپی شامل Ubuntu Budgie، Lubuntu، Kubuntu و... هستند.
  پکیج منیجر (Package Manager)
یکی دیگر از مواردی که توزیع‌های مختلف لینوکس در آن متفاوت هستند، پکیج منیجر است. تمام این توزیع‌ها برای نصب نرم‌افزار در توزیع‌های لینوکسی از یک پکیج منیجر مخصوص استفاده می‌کنند. برای مثال، در توزیع‌های اوبونتو و MINT از نرم‌افزار DPKG استفاده می‌شود و پکیج منیجر CentOS نیز RPM نام دارد.
  سیاست‌های Open Source بودن
هر شرکت توسعه‌دهنده‌ی‌ توزیع‌های لینوکسی، سیاست خودش را برای متن‌باز بودن پروژه‌هایش دارد؛ این مساله برای کاربرانی که سیاست‌های Open Source بودن توزیع برای‌شان مهم است، از اهمیت بالایی برخوردار است.
برای مثال در توزیع فدورا، با توجه به سیاست‌های اپن سورسی که Fedora برای پروژه‌هایش در نظر گرفته، کاربر اجازه و حق نصب نرم‌افزارهای اختصاصی را ندارد. در حالی‌که توزیعی مانند Ubuntu این اجازه را به کاربران می‌دهد تا در زمان نیاز بتوانند نرم‌افزارهای مورد نیاز خود را نصب کنند. درایورهای گرافیکی NVIDIA و هم‌چنین AMD نمونه‌هایی از این موارد هستند.
  اهداف توزیع‌های مختلف لینوکس
اهداف توزیع‌های مختلف لینوکس یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای تفاوت توزیع‌های لینوکسی است. برای مثال هدف اصلی توزیع Linux MINT این است که کاربران تازه وارد و مبتدی ویندوز و macOS که به دنبال نقطه‌ی شروع هستند، بتوانند از لینوکس استفاده کنند و هدف اصلی توزیع Debian این است که یک توزیع پایدار باشد؛ به همین دلیل، این توزیع از نرم‌افزارهای قدیمی‌تر استفاده می‌کند.
 این موارد و تفاوت‌ها برای دیگر توزیع‌های لینوکسی از جمله توزیع‌های گیمینگ مانند استیم او اس و... نیز صادق است.
  معرفی توزیع‌های مختلف لینوکس و کاربرد آن‌ها
در ادامه توزیع‌های مختلف سیستم‌عامل لینوکس را به همراه کاربردشان به شما معرفی خواهیم کرد.
  CentOS
سنت‌او‌اس مخفف Community Enterprise Operating System است. هسته یا Kernel اصلی این توزیع از سیستم‌عامل RHEL مخفف Red Hat Enterprise Linux گرفته شده است.
CentOS در دسته‌ی توزیع‌های رایگان لینوکس قرار دارد و برای دریافت پشتیبانی از کامیونیتی‌های آن نیازی به پرداخت هزینه ندارید.
  Oracle Linux
توزیع اوراکل لینوکس تحت لایسنس GNU و یکی دیگر از توزیع‌های مبتنی بر RHEL است. شما می‌توانید این توزیع را رایگان دانلود کنید؛ فرآیند نصب Oracle Linux نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
  Ubuntu
یکی از معروف‌ترین توزیع‌های مختلف لینوکسUbuntu  است. در این توزیع می‌توانید تمام نرم‌افزار و برنامه‌های موردنیاز خود را  در اختیار داشته باشید.
سیستم‌عامل اوبونتو بر پایه‌ی دبیان (Debian) است اما منبع ریپازیتوری‌های مخصوص به خودش را دارد و از ریپازیتوری‌های دبیان استفاده‌ای نمی‌کند. توجه داشته باشید که ریپازیتوری‌های بین توزیع‌های لینوکسی، متعلق به سیستم‌عامل اوبونتو است. به‌شکل کلی، هر ۶ ماه یک بار این سیستم‌عامل به‌روزرسانی و یک نسخه‌ی جدید از آن منتشر می‌شود.
  openSUSE
یکی دیگر از توزیع‌های مختلف لینوکس که بر پایه‌یKernel  لینوکس ساخته شده است، openSUSE نام دارد. برنامه‌نویسان ماهری از کشور آلمان این توزیع را طراحی و تولید کرده‌اند. این توزیع از محیط‌های مختلف دسکتاپ پشتیبانی می‌کند و کار راحتی‌ را برای استفاده از آن خواهید داشت.
این توزیع، یکی از کامل‌ترین توزیع‌های لینوکسی است و هدف شرکت Novell که پشتیبانی آن را برعهده دارد هم همین مساله است؛ طراحان این توزیع با هدف ایجاد یک سیستم‌عامل همه‌منظوره openSUSE را طراحی کردند. این پروژه تحت لایسنس GNU / GPL است.
  Fedora
یکی از قوی‌ترین توزیع‌های لینوکسی Fedora نام دارد که براساس توزیع رد هت ساخته شده است و برای توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان یک توزیع بسیار کاربردی محسوب می‌شود.
محیط کاربری ساده‌ی فدورا باعث می‌شود تمام کاربران بتوانند به راحتی آن را نصب و استفاده کنند. Gnome 3 رابط کاربری است که Fedora به‌شکل پیش‌فرض از آن استفاده می‌کند.
برخی از توزیع‌های مختلف لینوکس پشتیبانی همیشگی ندارند. فدورا هم جزو توزیع‌هایی است که هیچ‌کدام از نسخه‌هایش برای مدت طولانی پشتیبانی نمی‌شوند.
  Debian
دبیان هم یکی دیگر از توزیع‌های مختلف لینوکس است که معمولن برای کاربران مبتدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع بهترین انتخاب و گزینه برای کاربران تازه وارد و مبتدی، استفاده از همین سیستم‌عامل Debian است.
برخی کاربران در حال حاضر دبیان را به عنوان بهترین توزیع لینوکسی می‌دانند و بسیاری از توزیع‌های دیگر مانند اوبونتو، استریم او اس و... هم از Debian به عنوان پایه‌ی نرم‌افزارهایشان استفاده می‌کنند.
دبیان یکی از سیستم‌عامل‌های تشکیل شده از نرم‌افزارهای Open Source رایگان است که از سال ۱۹۹۳ تاکنون فعالیت دارد.
  Red Hat
Red Hat یکی از معروف‌ترین توزیع‌های مختلف لینوکس است که از سال ۱۹۹۴ به مدت ۱۰ سال یعنی تا سال ۲۰۰۴ به شکل رایگان قابل استفاده بود؛ در سال ۲۰۰۴ Red Hat، دو توزیع مختلف از لینوکس را با نام‌های RHEL (نسخه‌های پولی رد هت) و فدورا (Fedora) ارایه کرد.
شما برای استفاده از نسخه RHEL باید هزینه‌ی اشتراک آن را بپردازید اما برای استفاده از فدورا نیازی به پرداخت هزینه نیست؛ به همین دلیل است که از سال ۲۰۰۴ تا کنون توزیع لینوکسی با نام Red Hat وجود ندارد و آن توزیع با نام Red Hat Enterprise شناخته می‌شود.
  جمع‌بندی
هر کدام از توزیع‌های لینوکس با هدف خاص و بازار هدف خاصی به وجود آمده‌اند. در این مقاله به معرفی توزیع‌های مختلف لینوکس پرداختیم و معروف‌ترین و محبوب‌ترین توزیع‌های لینوکسی را معرفی کردیم؛ شما می‌توانید با توجه به نیازها و شرایطی که دارید، از این توزیع‌های لینوکسی استفاده کنید و برای خرید سرور مجازی لینوکس باکیفیت و قیمت مناسب، به سایت ابر آروان سر بزنید.









 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: رپرتاژ توزیع های لینوکس ترین توزیع ترین توزیع ها سیستم عامل نرم افزارهای برای کاربران توزیع لینوکس نرم افزار توزیع ها ی توزیع یکی دیگر معروف ترین برای مثال ی لینوکس پایه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۹۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاربرد قفل کرکره برقی هوشمند

آفتاب‌‌نیوز :

در اینجا چند کاربرد رایج برای قفل کرکره هوشمند آورده شده است:

کاربری مسکونی: امنیت خانه: قفل‌های کرکره برقی هوشمند به صاحبان خانه این امکان را می‌دهند که پنجره ها، در‌ها و سایر منافذ را با کرکره برقی با استفاده از کنترل از راه دور یا برنامه‌های گوشی هوشمند ایمن کنند. راحتی: کاربران می‌توانند کرکره‌ها را از راه دور باز یا ببندند و نیازی به کارکرد دستی آن‌ها را از بین ببرند. بهره وری انرژی: اتوماسیون شاتر به کاربران امکان می‌دهد نور خورشید و گرمای ورودی به خانه را تنظیم کنند و با کنترل دمای داخل به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کنند. حالت تعطیلات: کاربران می‌توانند باز و بسته شدن کرکره برقی‌ها را برای شبیه سازی اشغال در زمانی که دور هستند برنامه ریزی کنند و امنیت خانه را افزایش دهند. فضا‌های تجاری و خرده فروشی: امنیت ویترین فروشگاه: قفل‌های کرکره‌ای هوشمند یک لایه امنیتی اضافی را برای ویترین فروشگاه‌های تجاری ایجاد می‌کنند، از کالا‌ها محافظت می‌کنند و از نفوذ آن‌ها جلوگیری می‌کنند. کنترل صفحه نمایش: خرده فروشان می‌توانند از راه دور دهانه‌های شاتر را برای کنترل دید نمایشگر‌ها و محصولات تنظیم کنند. ساعات کار خودکار: کرکره‌ها را می‌توان طوری برنامه ریزی کرد که به طور خودکار در ساعات کاری باز و بسته شوند و دسترسی و راحتی مشتری را افزایش دهند. محیط‌های صنعتی و انباری: افزایش امنیت: قفل‌های شاتر هوشمند با امکان نظارت و کنترل از راه دور نقاط ورودی در فضا‌های صنعتی یا انبار، امنیت را افزایش می‌دهند. حفاظت از موجودی: کرکره برقی‌ها را می‌توان از راه دور کنترل کرد تا موجودی یا تجهیزات با ارزش را در ساعات غیر عملیاتی ایمن کند. رعایت ایمنی: کرکره‌ها را می‌توان طوری برنامه ریزی کرد که به طور خودکار در پاسخ به پروتکل‌های ایمنی یا شرایط آب و هوایی نامطلوب بسته شوند. صنعت هتلداری: اتاق‌های هتل: قفل‌های کرکره برقی هوشمند را می‌توان در اتاق‌های هتل ادغام کرد تا حفظ حریم خصوصی و امنیت مهمانان را افزایش دهد. مدیریت انرژی: کرکره‌ها را می‌توان از راه دور برای مدیریت نور و دما برای راحتی مهمان و بهره وری انرژی کنترل کرد. مدیریت املاک از راه دور: خانه‌های دوم: صاحبان خانه‌های دوم یا دارایی‌های تعطیلات می‌توانند از راه دور کرکره برقی‌ها را برای اهداف امنیتی، مدیریت انرژی و نگهداری کنترل کنند. املاک اجاره ای: مدیران املاک می‌توانند از راه دور کرکره‌ها را برای آماده شدن برای ورود مهمان یا رسیدگی به مسائل مربوط به تعمیر و نگهداری استفاده کنند. مصارف کشاورزی و گلخانه ای: کنترل آب و هوا: قفل‌های کرکره هوشمند را می‌توان در محیط‌های کشاورزی برای تنظیم دما و نور در گلخانه‌ها یا مناطق ذخیره سازی استفاده کرد. حفاظت از گیاهان: کرکره برقی‌ها را می‌توان به صورت خودکار برای محافظت از گیاهان در برابر شرایط آب و هوایی نامطلوب یا آفات. امکانات خودرو: نمایشگاه خودرو: از قفل‌های کرکره برقی هوشمند می‌توان برای نمایش وسایل نقلیه در نمایشگاه‌ها استفاده کرد و دسترسی کنترل شده و امنیت را افزایش داد. دریچه‌های سرویس: کرکره‌ها را می‌توان از راه دور برای کنترل دسترسی به محل‌های سرویس و محافظت از وسایل نقلیه و تجهیزات استفاده کرد. درب ریلی پارکینگ

درب ریلی پارکینگ یکی از انواع درب‌ها می‌باشد که از دو ریل که در بالا و پایین درب کار گذاشته می‌شوند برای حرکت دادن درب استفاده می‌کند. این درب‌ها می‌توانند با اتصال به یک جک درب پارکینگ ریلی از راه دور نیز باز و بسته شوند. یکی از مزایای درب پارکینگ اشغال کم فضا، ظاهری زیبا و مدرن، تولید آلودگی صوتی کمتر و احتمال خرابی کمتر می‌باشد.

انواع درب ریلی پارکینگ در عملکرد کلی یکسان می‌باشد، اما در ظاهر و برخی از جزئیات تفاوت‌هایی نیز دارند. درب‌های ریلی تک لنگه، دولنگه، کشویی یا سکشنال، ۹۰ درجه و منحنی از معروف‌ترین درب‌های ریلی می‌باشند. در این میان درب‌های کشویی ۹۰ درجه و منحنی مکانیسم پیچیده تری نسبت به دو نوع اول دارند.

ساخت درب ریلی می‌تواند با متریال‌های مختلفی صورت بپذیرد که چوب، وینیل، فولاد و آلومنیوم معروف‌ترین آن‌ها می‌باشد. شما هنگام تصمیم گیری برای انتخاب درب مناسب برای پارکینگ خود باید به برخی از نکات توجه فرمایید به این دلیل که درب‌های ریلی به احتمال یخ زدگی ریل‌ها یا جمع شدن آشغال در آن‌ها قیمت آن‌ها گران‌تر و نصب پیچیده تری نیز دارد.

مزایای درب ریلی

انتخاب در اتوماتیک ریلی، مزایای بسیاری دارد. مهم‌ترین مزایا صرفه جویی در فضا می‌باشد. این صرفه جویی می‌تواند امکان استفاده حداکثری از فضای پارکینگ را فراهم کند. در ادامه مزایای استفاده از انواع درب پارکینگ ریلی را با جزئیات بیشتری بررسی می‌کنیم:

۱. ظاهر زیبا و مدرن

یکی از بارزترین ویژگی‌های درب ریلی ظاهری تمیز به دور از به هم ریختگی می‌باشد. این مزیت باعث شد که بازو‌های جک برقی که معمولا روی سقف نصب می‌شوند حاصل شود. علاوه بر این ظاهر یکپارچه درب‌های ریلی باعث مینیمال‌تر به نظر رسیدن فضای پارکینگ می‌شود.

۲. عدم نیاز به فضای بالای درب

یکی از ویژگی‌های درب ریلی این است که برای نصب آن نیازی به داشتن فضای زیاد بین دهانه درب و سقف پارکینگ نیست. این در حالی است که برای درب‌های سکشنال و رولی باید به اندازه کافی فضا بین چارچوب درب و سقف وجود داشته باشد، همچنین برای نصب جک نیز نیازی به فضای بالای درب نخواهید داشت، چون جک‌های درب پارکینگ اکثرا روی دیوار کناری نصب می‌شوند.

۳. اشغال فضای کمتر

شاید مهم‌ترین ویژگی درب‌های ریلی این باشد که فضای کمتری نسبت به دیگر درب‌ها اشغال می‌کنند. در مورد درب‌های معمولی و سکشنال و... نیاز است که هنگام باز و بسته شدن درب مقداری فضا جلوی آن خالی باشد. فضایی که در بقیه مواقع نیز بلااستفاده است.

دیگر خبرها

  • بالابر هیدرولیکی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
  • کاربرد تابلو برق‌های صنعتی در صنایع مختلف (مانند فولاد، نفت، گاز، پتروشیمی و...)
  • کاربرد قفل کرکره برقی هوشمند
  • معرفی قهرمانان تالوکار قمی
  • دستگیری عامل توزیع غیر مجاز دارو در فلاورجان
  • معرفی فرصت‌های شغلی برای کارجویان در نمایشگاه کار دانشگاه امیرکبیر
  • جزئیات سفر محرمانه ایلان ماسک به چین!
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • پمپ هیدرولیک