Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@09:40:19 GMT

لینوکس (Linux)چیست و چه کاربردهایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۱۴۲۷

لینوکس (Linux)چیست و چه کاربردهایی دارد؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، اگر به شرکت در یک دوره آموزش لینوکس (Linux) و یادگیری آن فکر می‌کنید، حتماً این سوال برای شما هم پیش آمده است که چرا لینوکس تا این اندازه محبوب است و از آن به‌صورت گسترده در سراسر جهان استفاده می‌شود.

در ادامه ویژگی‌های کلیدی لینوکس را برشمرده و مزایای استفاده از آن را شرح می‌دهیم و توضیح می‌دهیم که چرا شرکت در یک دوره آموزش لینوکس (Linux) و یادگیری آن اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها با توجه به جذاب شدن استخدام برنامه نویس و آموزش برنامه نویسی اهمیت یادگیری لینوکس بیش از پیش نیز شده است.

اگر به یادگیری برنامه نویسی و یا شرکت در یک دوره برنامه نویسی علاقه مند هستید این محتوا را از دست ندهید.

لینوکس چیست؟

اغلب می‌شنوید که لینوکس به عنوان یک سیستم‌عامل جایگزین توصیف می‌شود که می‌توانید به جای Windows یا macOS از آن استفاده کنید. اما لینوکس از نظر فنی یک سیستم‌عامل نیست، بلکه یک kernel است. kernel بخشی از رایانه شما است که سخت‌افزار فیزیکی را قادر می‌سازد تا با آنچه روی صفحه نمایش اتفاق می‌افتد ارتباط برقرار کند. kernel دلیلی است که هنگام تایپ متن ظاهر می‌شود و یا وقتی تاچ‌پد را لمس می‌کنید نشانگر ماوس حرکت می‌کند. لینوکس اکنون اکثر سرورها، ابررایانه‌ها و تلفن‌های جهان را هدایت می‌کند. همچنین به طور فزاینده‌ای یک گزینه عالی برای رایانه شخصی شما است.

لینوکس چه تفاوتی با سایر سیستم عامل‌ها دارد؟

از بسیاری جهات، لینوکس شبیه سایر سیستم عامل‌هایی است که ممکن است قبلاً استفاده کرده باشید، مانند Windows، macOS (OS X سابق) یا iOS. لینوکس دارای یک رابط گرافیکی و انواع نرم افزارهایی که شما به آن‌ها عادت دارید مانند واژه پرداز، ویرایشگر عکس، ویرایشگر ویدئو و غیره است. در بسیاری از موارد، خالق یک نرم افزار ممکن است نسخه لینوکس همان برنامه‌ای را که در سیستم‌های دیگر استفاده می‌کنید ساخته باشد. به طور خلاصه: اگر می‌توانید از کامپیوتر یا سایر دستگاه‌های الکترونیکی استفاده کنید، می‌توانید از لینوکس استفاده کنید.

اما لینوکس نیز از بسیاری جهات با سایر سیستم عامل‌ها متفاوت است. اول و شاید مهمتر از همه، لینوکس یک نرم افزار متن باز است. کدی که برای ایجاد لینوکس استفاده می‌شود رایگان است و برای مشاهده یا ویرایش توسط کاربرانی که مهارت‌های مناسب دارند، در دسترس عموم است.

اگرچه قطعات اصلی سیستم عامل لینوکس معمولاً رایج هستند، اما توزیع‌های زیادی از لینوکس وجود دارد که شامل انتخاب‌های نرم‌افزاری مختلفی می‌شود. این بدان معنی است که لینوکس به طرز باورنکردنی قابل تنظیم است، زیرا نه تنها برنامه‌های کاربردی، مانند پردازشگرهای کلمه و مرورگرهای وب، قابل تعویض هستند.

انواع سیستم عامل لینوکس

به دلیل اینکه سیستم عامل لینوکس موارد استفاده متفاوت را پشتیبانی می‌کند. می‌توان از آن در بسیاری از تنظیمات مختلف استفاده کرد.

سیستم عامل سرور برای سرورهای وب، سرورهای پایگاه داده، سرورهای فایل، سرورهای ایمیل و هر نوع سرور مشترک دیگر کاربرد دارد. لینوکس که برای پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی با حجم بالا و چند رشته‌ای طراحی شده است، برای همه انواع برنامه‌های سرور مناسب است.

‌سیستم عامل دسکتاپ برای محاسبه بهره وری شخصی. لینوکس یک محیط دسکتاپ منبع باز و آزادانه در دسترس برای کاربرانی است که آن را به سیستم عامل‌های تجاری ترجیح می‌دهند.

سیستم عامل سرور هدلس برای سیستم‌هایی که به رابط کاربری گرافیکی (GUI) یا ترمینال و صفحه کلید اتصال مستقیم نیاز ندارند. سیستم‌های هدلس اغلب برای سرورهای شبکه مدیریت از راه دور و سایر دستگاه‌ها اتفاده می‌شوند.

سیستم عامل دستگاه برای دستگاه تعبیه شده برای سیستم‌هایی که به عملکرد محاسباتی محدودی نیاز دارند. لینوکس به عنوان یک سیستم عامل تعبیه شده برای برنامه‌های مختلف، از جمله لوازم خانگی، سیستم‌های سرگرمی‌، خودرو و لوازم سیستم فایل شبکه استفاده می‌شود.

سیستم عامل شبکه برای روترها، سوئیچ‌ها، سرورهای سیستم نام دامنه، دستگاه‌های شبکه خانگی و موارد دیگر. به عنوان مثال، سیسکو نسخه‌ای از سیستم عامل اینترنت ورک سیسکو (IOS) را ارائه می‌دهد که از هسته لینوکس استفاده می‌کند.

سیستم عامل توسعه نرم افزار برای توسعه نرم افزار سازمانی. اگرچه بسیاری از ابزارهای توسعه به ویندوز یا سایر سیستم عامل‌ها منتقل شده اند، لینوکس خانه برخی از پرکاربردترین ابزارهای توسعه نرم افزار منبع باز است. به عنوان مثال، git برای کنترل منبع توزیع شده. vim و emacs برای ویرایش کد منبع؛ و کامپایلر و مفسر تقریباً برای هر زبان برنامه نویسی.

مزایا و معایب استفاده از لینوکس

در ادامه به مزایا و معایب سیستم عامل لینوکس پرداخته‌یم.

برخی از مزایای استفاده از لینوکس

نرم افزار متن باز. هسته لینوکس تحت مجوز نرم افزار منبع باز GNU GPL منتشر شده است. اکثر توزیع‌ها شامل صدها برنامه کاربردی هستند که تقریباً در هر دسته‌بندی گزینه‌های زیادی وجود دارد. بسیاری از توزیع‌ها همچنین شامل نرم‌افزارهای اختصاصی هستند، مانند درایورهای دستگاه ارائه شده توسط سازندگان، برای پشتیبانی از سخت‌افزار آنها.

هزینه‌های صدور مجوز برخلاف Microsoft Windows یا Apple macOS، لینوکس هیچ هزینه مجوز صریحی ندارد. در حالی که پشتیبانی سیستم با پرداخت هزینه از سوی بسیاری از فروشندگان لینوکس در دسترس است، خود سیستم عامل برای کپی و استفاده رایگان است. برخی از سازمان‌های فناوری اطلاعات با تغییر نرم افزار سرور خود از یک سیستم عامل تجاری به لینوکس، پس انداز خود را افزایش داده اند.

قابلیت اطمینان. لینوکس یک سیستم عامل قابل اعتماد در نظر گرفته می‌شود و با وصله‌های امنیتی به خوبی پشتیبانی می‌شود. لینوکس نیز پایدار در نظر گرفته می‌شود، به این معنی که در اکثر شرایط می‌تواند اجرا شود. لینوکس همچنین هنگام اجرای نرم افزار و ورودی غیرمنتظره با خطاها مقابله می‌کند.

سازگاری با سایر نرم‌افزارهای منبع باز که معمولاً برای وصله‌های امنیتی و کاربردی به‌روزرسانی می‌شوند. در حالی که عملکرد اصلی را حفظ می‌کنند، پیکربندی‌ها و اسکریپت‌های پوسته احتمالاً بدون تغییر کار می‌کنند حتی زمانی که به روزرسانی نرم افزار اعمال می‌شود. برخلاف فروشندگان نرم‌افزار تجاری که نسخه‌های جدید سیستم عامل خود را همراه با روش‌های جدید کار عرضه می‌کنند، لینوکس و برنامه‌های منبع باز معمولاً حالت‌های عملکرد خود را با نسخه‌های جدید تغییر نمی‌دهند.

انتخاب‌های زیادی. بین صدها توزیع موجود، هزاران برنامه کاربردی و گزینه‌های تقریباً بی نهایت برای پیکربندی، کامپایل و اجرای لینوکس بر روی تقریباً هر پلت فرم سخت افزاری، امکان بهینه‌سازی لینوکس برای تقریباً هر برنامه‌ای وجود دارد.

برخی از معایب استفاده از لینوکس

فقدان استاندارد تعیین شده هیچ نسخه استانداردی از لینوکس وجود ندارد که ممکن است برای بهینه‌سازی لینوکس برای برنامه‌های خاص خوب باشد، اما برای استقرار تصاویر سرور یا دسکتاپ استاندارد شده کمتر خوب است. در نتیجه طیف گسترده‌ای از گزینه‌ها می‌تواند پشتیبانی را پیچیده کند.

هزینه‌های پشتیبانی در حالی که یک سازمان می‌تواند لینوکس را آزادانه و بدون هزینه مجوز خریداری کند، پشتیبانی رایگان نیست. اکثر توزیع کنندگان لینوکس سازمانی مانند SUSE و Red Hat قراردادهای پشتیبانی ارائه می‌دهند. بسته به شرایط، این هزینه‌های مجوز می‌تواند پس انداز را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

نرم افزار اختصاصی. نرم افزار بهره وری دسکتاپ مانند مایکروسافت آفیس را ن‌می‌توان در کامپیوترهای رومیزی لینوکس استفاده کرد و ممکن است سایر نرم افزارهای اختصاصی برای پلتفرم‌های لینوکس در دسترس نباشند.

سخت افزار پشتیبانی نشده در حالی که بسیاری از تولیدکنندگان سخت افزار درایورهای دستگاه لینوکس را برای محصولات خود در دسترس قرار می‌دهند، بسیاری از آنها این کار را نمی‌کنند.

در برخی موارد، یک ویژگی لینوکس می‌تواند یک مزیت یا ضرر باشد. برای مثال، داشتن گزینه‌های زیادی برای سفارشی‌سازی سیستم عامل لینوکس برای تولیدکنندگانی که به دنبال سیستم عامل تعبیه‌شده هستند سودمند است، اما برای شرکت‌هایی که می‌خواهند یک سیستم عامل دسکتاپ که بتواند توسط طیف وسیعی از کاربران نهایی استفاده شود، یک نقطه ضعف است.

آموزش لینوکس (Linux) در کوئرا کالج

اگر به یادگیری Linux علاقه‌مند هستید و تمایل دارید با یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین سیستم‌عامل‌ها آشنا شوید، دوره آموزش لینوکس (Linux) کوئرا کالج گزینه خوبی برای شما خواهد بود تا روش استفاده از این پلتفرم محبوب را به شکل کاربردی

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5485467

منبع: مهر

کلیدواژه: تولید نرم افزار نرم افزار جدید کسب و کار خرید آنلاین هواوی بلیت هواپیما مهدی خطیبی کسب و کارهای اینترنتی قهوه گروه خودروسازی سایپا دوربین مدار بسته گروه صنعتی ایران خودرو ایران خودرو لیزر کسب و کار فرش دستبافت شیراز سایر سیستم عامل ها سیستم عامل لینوکس لینوکس استفاده یک سیستم عامل آموزش لینوکس برنامه نویسی نرم افزار سخت افزار گزینه ها منبع باز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۱۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟

در صورتی که گوشی اعلان افزایش دما به کاربر نشان ندهد و کاربر همچنان با دمای بالا با گوشی کار کند، احتمال انفجار یا آتش گرفتن گوشی وجود خواهد داشت.

به گزارش آنا؛ استفاده طولانی مدت از تلفن همراه یا پردازش‌های سنگین گوشی نظیر بازی کردن یا خروجی گرفتن فیلم یا محتوا و همچنین استفاده طولانی مدت از آن هنگام شارژ کردن، باعث بالا رفتن دمای گوشی و افزایش چند برابری مصرف باتری خواهد شد.

از دیگر مواردی که ممکن است دمای گوشی را بالا ببرد به‌روزرسانی گوشی یا استفاده از نرم افزار‌های قدیمی که ایرادات آن توسط توسعه دهنده برطرف نشده است.

در بخش سخت افزاری نیز استفاده دائمی از داده‌های تلفن همراه و همچنین اتصال مداوم بلوتوث گوشی به دستگاه‌هایی مانند ساعت یا هدفون می‌تواند دمای گوشی را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد. فیلمبرداری یا فعال بودن مداوم دوربین گوشی نیز دیگر عاملی است که علاوه بر خالی کردن باتری گوشی می‌تواند دمای گوشی را به شدت بالا ببرد چرا که همزمان پردازنده و دوربین با یکدیگر فعالیت دارند و به این ترتیب دمای دستگاه به شدت افزایش پیدا می‌کند.

علاوه بر این استفاده از گوشی در محیط‌های بسیار گرم یا قرار دادن گوشی در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند دمای گوشی را بالا ببرد. داغ شدن گوشی جدا از احتمال آسیب رساندن به دست کاربر و یا خطر انفجار گوشی، در صورت مداوم بودن این موضوع می‌تواند به پردازنده و قطعات سخت افزاری گوشی آسیب جدی وارد کند.

پایین آوردن دمای تلفن در هنگام شارژ

برای پایین آوردن دمای تلفن در زمان شارژ کاربر بهتر است گوشی خود را از شبکه وای فای یا داده تلفن همراه قطع کند و علاوه بر این اتصال گوشی به دستگاه‌های دارای بلوتوث نیز بهتر است به طور کامل قطع شده باشد.

گفتنی است که استفاده از شارژر‌های بیسیم و همچنین شارژر‌هایی با ولتاژ بالاتر از توان گوشی یا آدابتور‌های متفرقه نیز می‌تواند دمای گوشی را تا حد زیادی بالا ببرد که دلیل آن فشار آمدن به برد شارژ و باتری گوشی است.

نحوه صحیح شارژ کردن باتری گوشی

برای جلوگیری از افزایش دمای گوشی هنگام شارژ کردن بهتر است آن را در بازه بین ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنند؛ این بازه همان بازه سلامت باتری گوشی است که توسط شرکت‌های سازنده تلفن همراه نیز تایید شده است. در صورت شارژ در این بازه، گوشی هرگز داغ نخواهد شد و کاربر می‌تواند پس از شارژ از گوشی خود به طور کامل استفاده کند.

پایین آوردن دمای گوشی در هنگام بازی یا پردازش سنگین

به طور کلی اجرای بازی‌های آنلاین یا دارای گرافیک بالا یکی از اصلی‌ترین دلایل بالا رفتن دمای گوشی و آسیب رسیدن به باتری است. برای کاهش دمای گوشی در هنگام بازی کاربر نباید گوشی را به شارژ متصل کند چرا که این کار به باتری گوشی فشار بسیار زیادی وارد می‌کند و باتری گوشی حرارت بالایی را از خود خارج می‌کند. جدا از این بهتر است کاربران هنگام اجرای بازی‌های سنگین یا اینترنتی گوشی خود را از قاب محافظ خارج کنند تا پردازنده گوشی بتواند حرارت را از گوشی خارج کند و گوشی با دمای محیط سازگار شود.

گفتنی است که برخی شرکت‌های تولید کننده لوازم گیمینگ فن‌های خنک کننده‌ای را تولید کرده اند که حتی برخی از آن‌ها می‌تواند دمای گوشی را به زیر حالت عادی بیاورد و به این ترتیب از رسیدن آسیب به گوشی جلوگیری شود.

جلوگیری از داغ شدن گوشی در نور آفتاب

استفاده از گوشی در فضای باز و به خصوص زیر نور آفتاب یکی از عوامل اصلی برای بالا بردن گرمای گوشی است چرا که در این شرایط گوشی به طور خودکار نور صفحه نمایشگر را تا انتها افزایش خواهد داد و به این ترتیب مصرف باتری و دمای گوشی بالا خواهد رفت.

علاوه بر این تابش نور خورشید بر گوشی باعث افزایش بسیار زیاد دمای گوشی خواهد شد و سلامت و عمر باتری و پردازنده گوشی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. بهتر است کاربران زیر نور مستقیم و در دمای بالا از گوشی خود استفاده زیادی نداشته باشند و یا در صورت نیاز به محیط دارای سایه مراجعه کنند.

نرم افزار‌های عامل افزایش دما گوشی

برخی از نرم افزار‌ها که در پس زمینه فعالیت دارند می‌توانند دمای گوشی کاربر را افزایش دهند چرا که این نرم افزار‌ها به طور مداوم در حال به‌روزرسانی اطلاعات خود هستند و به این ترتیب بخش زیادی از توانایی پردازش و همچنین حافظه رام دستگاه را درگیر خواهند کرد و به این ترتیب دمای گوشی نیز افزایش خواهد یافت. برای غیر فعال کردن دسترسی به پردازش پس زمینه کافی است کاربر وارد تنظیمات نرم افزار‌ها از بخش تنظیمات گوشی شده و با پیدا کردن نرم افزار‌های کم استفاده خود اقدام به خاموش کردن پردازش پس زمینه آن‌ها کند.

کند شدن گوشی و افزایش دما حتی در مصارف عادی و روزمره هم خبر از درگیر شدن حافظه و پردازشکر به صورت همزمان می‌دهند که دلیل نرم افزاری آن ویروسی شدن گوشی است. برای رفع این مشکل بهتر است ابتدا کاربر یک نرم افزار آنتی ویروس برای گوشی خود نصب کند و در صورتی که مشکل برطرف نشد، کاربر باید به طور کامل اطلاعات گوشی را حذف و تلفن خود را در حالت کارخانه راه اندازی کند.

پر بودن گوشی باعث افزایش دما می‌شود

هنگامی که یک گوشی موبایل حافظه کافی نداشته باشد، پردازشگر نمی‌تواند پردازش‌های خرد یا همان اطلاعات کش را ذخیره کند و بنابراین به پردازنده فشار زیادی وارد خواهد شد که در نهایت این فشار خود را در قالب افزایش دمای پردازنده نمایش خواهد داد.

به طور کلی گوشی‌های هوشمند جدید با افزایش دما و رسیدن به دمای خطرناک برای گوشی، مانع از استفاده کاربر از گوشی می‌شود و کاربر در این شرایط اعلان رسیدن گوشی به دمای بسیار بالا را دریافت خواهد کرد. در این صورت کاربر باید گوشی را از شارژ قطع کرده (هرچند که گوشی به صورت خودکار مانع از شارژ شدن می‌شود) و گوشی را محیطی سرد و بدون قاب قرار دهد. گفتنی است در صورتی که گوشی اعلان افزایش دما به کاربر نشان ندهد و کاربر همچنان با دمای بالا با گوشی کار کند، احتمال انفجار یا آتش گرفتن گوشی وجود خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوترها است
  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟
  • ایلان ماسک راه جولان خودروهایش در چین را باز کرد
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • چرا باید در کسب و کار خود از نرم افزار مالی استفاده کنیم؟