Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-30@11:28:29 GMT

استفاده از لینوکس و اسنپدراگون در مریخ

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۰۸۱۲

استفاده از لینوکس و اسنپدراگون در مریخ

ایتنا - قابلیت به پرواز در آوردن یک پهپاد با استفاده از قطعات قابل دسترسی عمومی، یک سیستم عامل منبع‌باز، و یک چارچوب نرم‌افزاری منبع‌باز خبر خوبی برای رویاپردازان و ماجراجویانی است که مایلند تا این پهپاد سیاره‌ای را مورد آزمایش قرار داده یا حتی بهبود ببخشند. فرود ایمن مریخ‌نورد «استقامت» بر روی سطح این سیاره شادی و شعف بسیاری را در ناسا و نقاط مختلف جهان در پی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، این لحظه تاریخی دربرگیرنده چندین رخداد برای نخستین بار بود، و نه فقط برای علوم فضا. با اینکه خود این مریخ‌نورد به خودی خود مهم به شمار می‌رود، ولی پهپاد هلیکوپتری همراه آن هم به همین میزان اهمیت دارد چرا که این نخستین باریست که ناسا از سیستم عامل منبع‌باز لینکوس بر روی مریخ (بهرام) استفاده کرد، که راه را برای نمونه‌های اثباتی اینچنینی در آینده گشود.
 
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلش‌گیر، هلیکوپتر «نبوغ» دو چیز را برای اولین بار برای ناسا و ماموریت‌های مریخ رقم زد. اول اینکه این نخستین هواگردی است که بر روی مریخ پرواز می‌کند و باید با سطوح متفاوتی از جاذبه و شرایط اتمسفری نسبت به کره زمین مواجه شود. همچنین این نخستین مورد در نوع خود است که از قطعات، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، در دسترس عمومی استفاده می‌کند.
 
پهپاد هلیکوپکتر نبوغ (Ingenuity) از باکسی استفاده می‌کند که توان خود را از یک کوالکام اسنپ‌دراگون 801 تامین می‌کند، که ظاهرا چیپستی قدیمتر از آن است که برای ماموریت‌های فضایی ارزشمند به نظر برسد و جدیدتر از بوردهایی است که ناسا درون روورهایش دارد. قطعات دیگری که در ساخت این پهپاد از آنها استفاده شده هم از سخت‌افزارهایی که به آسانی برای مصرف‌کنندگان قابل دسترسی هستند تامین شده‌اند.
 
روورها ناسا از یک سیستم عامل اختصاصی VxWorks که توسط Wind River توسعه داده شده استفاده می‌کرده‌اند ولی چنین چیزی برای بورد اسنپ‌دراگون 801 موجود نبود. از این‌رو ناسا ناچار شد تا از چارچوب نرم‌افزاری منبع‌باز خودش، موسوم به F prime، که مبتنی بر لینکوس است استفاده کند که تاکنون در JPL از آن برای کیوب‌ت‌ها (نوعی از ماهواره‌های کوچک) و ابزارهای سنجش دقیق استفاده می‌کردند.
 
تیم کانهام، از JPL ناسا، به IEEE Spectrum گفت که، فراتر از اینها، موفقیت «نبوغ» نوعی پیروزی برای منبع‌باز نیز هست. قابلیت به پرواز در آوردن یک پهپاد با استفاده از قطعات قابل دسترسی عمومی، یک سیستم عامل منبع‌باز، و یک چارچوب نرم‌افزاری منبع‌باز خبر خوبی برای رویاپردازان و ماجراجویانی است که مایلند تا این پهپاد سیاره‌ای را مورد آزمایش قرار داده یا حتی بهبود ببخشند.  
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: لینوکس اسنپ دراگون مریخ فضا منبع باز اوپن سورس سیستم عامل نرم افزاری سیستم عامل منبع باز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۰۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ماموریت کاوشگر ناسا به قمر پوشیده از یخ سیاره مشتری قرار است حاوی پیام منحصربفردی باشد. 

دانشمندان سازمان آمریکایی «متی اینترنشنال» (METI International) نیز در همین راستا تاکید کرده‌اند که کاوشگر جست‌و‌جوی حیات در قمر یخی مشتری اهداف تعریف شده‌ای دارد که در یک قدمی دستیابی به آنها است. این سازمان نیز به انتقال پیام‌های رادیویی قدرتمند به حیات فرازمینی اختصاص دارد.

فضاپیمای اروپا کلیپر ناسا که در اکتبر ۲۰۲۴ (شش ماه دیگر) به قمر پوشیده از یخ مشتری می‌رسد، حامل پیامی حکاکی شده با لیزر است که ارتباط بشریت با قمر یخی را جشن می‌گیرد و ادای احترامی به ماموریت‌های گذشته این سازمان است که همگی به دنبال حیات در سیاره‌های فرازمینی بودند.

پژوهشگران اطمینان دارند اقیانوس عظیمی از آب شور کیلومتر‌ها زیر سطح پوشیده از یخ اروپا وجود دارد که این قمر را به نامزد اصلی میزبانی از حیات فرازمینی در منظومه شمسی تبدیل می‌کند. با این حال تعیین اینکه آیا این اقیانوس پنهان دارای عناصر شیمیایی مناسب برای حمایت از حیات است یا نه، دشوار بوده است.

دانشمندان سازمان آمریکایی «متی اینترنشنال» اظهار کرده‌اند، ما صدا‌های ضبط شده را به ۱۰۳ زبان جمع آوری کردیم و تصمیم گرفتیم آنها را به شکل موج‌هایی تبدیل کنیم که این صدا‌ها را به صورت بصری نشان می‌دهد. 

همکاران ناسا این شکل از موج‌ها را در صفحه فلزی حک کردند که از الکترونیک حساس فضاپیما در برابر تشعشعات شدید سیاره مشتری محافظت می‌کند. از آنجا که آب برای برقراری حیات اولویت اصلی کاوش‌های سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا است، بخش دیگری از پیام نیز به طوری طراحی شده که طول موج‌های اجزای آب را به صورت بصری به تصویر می‌کشد.

حک کردن پیام‌ها در فضاپیما روش جدیدی نیست و پیام کلیپر پیروی از سنتی است که قدمت به آن چند دهه می‌رسد.

این ماموریت هدف اصلی خود را بررسی و تحقیق درباره قمر یخی و جستجوی اطلاعات در مورد وجود حیات در آن قرار داده است. یکی از جوانب این ماموریت، ارسال یک پیام میان دو سیاره آبی است که به زبان‌های مختلف و شکل‌های مختلف ارسال می‌شود و به عنوان نمونه تلاشی برای حضور انسان در فضا و کشف اسرار آن به جا می‌ماند.

ماموریت ناسا اطلاعاتی ارزشمند از این قمر را در اختیار می‌گذارد و شاید ادله‌ای برای وجود زندگی در فضا را ارائه دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • ۷ سیلو به صورت شبانه روزی گندم کشاورزان دهلران را خریداری می کنند
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد