Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@12:58:35 GMT

از کدام فايل سيستمي در لينوکس استفاده کنيم؟

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۱۷۷۰۰

خبرگزاري آريا - آيا مطالب مشابه در سايت وجود دارد؟ بله. در اين بخش: (مقالات آموزشي لينوکس)


--> از کدام فايل سيستم در لينوکس استفاده کنيم؟





هنگام فرمت‌ کردن پارتيشن‌هاي يک کامپيوتر مبتني بر لينوکس، شما با طيف گسترده‌اي از گزينه‌هاي فايل سيستمي مواجه مي‌شويد. اگر شما مي‌دانيد که بايد از کدام فايل سيستم استفاده کنيد که هيچ! اما اگر نمي‌دانيد بهتر است اين مقاله را از دست ندهيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




قبل از هر چيزي بايد بدانيد استفاده از فايل سيستمي Ext4 در صورتي مطمئن نيستيد!

در اين مقاله به توضيح و بيان تفاوت‌هاي فايل‌هاي سيستمي مختلف خواهيم پرداخت. اما اگر نمي‌دانيد که بايد از چه نوع فايل سيستم استفاده نماييد، همانطور که گفته شد بهتر است Ext4 را به ساير فايل‌هاي ترجيح داده و آن را انتخاب نماييد.

Ext4 يک فايل سيستمي پيش‌فرض بر روي اکثر توزيع‌هاي لينوکس مي‌باشد. Ext4 نسخه ارتقا يافته و تصحيح شده Ext3 مي‌باشد. Ext4 يک فايل سيستمي پايدار مي‌باشد.


در آينده به تدريج توزيع‌هاي لينوکس به سمت فايل‌هاي سيستم BTRFS خواهند رفت. BTRFS هنوز جاي پيشرفت و توسعه‌ زيادي دارد و هم‌اکنون نيز داراي برخي مشکلات مانند بهبود نيافتن سرعت مي‌باشد.


اما تفاوت بين FAT32، exFAT و NTFS در چيست؟

بايد توجه داشت که فايل سيستم Ext4 فقط توسط سيستم‌عامل لينوکس قابل شناسايي مي‌باشد. براي مثال اگر شما بخواهيد هارد اکسترنال خود را که در سيستم‌عامل‌هاي مختلف مورد استفاده قرار مي‌دهيد، فرمت نماييد. ديگر هارد شما قابل استفاده در ساير سيستم‌عامل‌ها نخواهد بود. همچنين در نظر داشته باشيد که سيستم‌عامل‌هاي ويندوز و مک قابليت خواندن فايل سيستم Ext4 را ندارند. در چنين حالتي بهتر است از exFAT و يا FAT32 استفاده نماييد.




Journaling چيست؟

حتما متوجه نمايش عبارت Journaling در کنار برخي از فايل‌ها شده‌ايد! اما Journaling چيست؟




شرايطي را در نظر بگيريد که در حال انتقال ديتا، برق به صورت ناگهان قطع مي‌شود! در اينصورت امکان تخريب و حذف ديتا وجود دارد. در چنين مواقعي است که Journaling از تخريب ديتا جلوگيري بعمل مي‌آورد.

در صورتي که از ويژگي Journaling استفاده کنيد، سيستم‌عامل عمليات Writing (نوشتن) را در Journaling يادداشت مي‌کند و زماني که اتفاقاتي مانند قطع ناگهاني برق رخ داد، سيستم‌عامل لينوکس بررسي اتمام عمليات يا ناقص بودن آن را انجام مي‌دهد. بدين ترتيب از تخريب‌ فايل‌هاي جلوگيري مي‌شود.


فايل‌هاي سيستم در لينوکس با هم چه تفاوت‌هايي دارند؟

همان‌طور که مي‌دانيد لينوکس به عنوان يک سيستم‌عامل اوپن سورس يا همان متن باز (Open-sourc) مي‌باشد. بنابراين همين امر براي ايجاد فايل‌هاي سيستم متداول کافي است!




Ext:
Ext به عنوان اولين فايل سيستم مي‌باشد که براي لينوکس طراحي و ايجاد شده است. اين فايل سيستم، نسخه بهبود يافته Minix مي‌باشد.
در حال حاضر، اکثر نسخه‌هاي کنوني لينکوس، از Ext پشتيباني نمي‌کنند.


Ext2:
Ext2 نيز از جمله فايل‌هاي سيستم مي‌باشد و سرعت نوشتن فايل روي ديسک اين نوع فايل سيستم، بالا مي‌باشد.


Ext3:
در واقع Ext3 همان Ext2 مي‌باشد. با اين تفاوت که در Ext3 ويژگي Journaling اضافه شده است. Ext3 جهت سازگاري با Ext2 طراحي و ايجاد گرديد.


Ext4:
Ext4 نيز جهت سازگار شدن با نسخه‌هاي پيشين ايجاد گرديد. در Ext4 ويژگي‌هاي جديد و کاربردي همچون Fragmentation اضافه شده است. Fragmentation در معناي لغوي يعني از هم گسيخته شدن يا متلاشي شدن بوده و در اينجا منظور همان تکه تکه شدن فايل‌هاي مي‌باشد.

Ext4 يک سيستم پرونده مبتني بر ژورنال مي‌باشد.


XFS:
XFS بيشتر براي کار با فايل‌هاي حجيم مي‌باشد و براي فايل‌هاي کوچک کاربرد چندان زيادي ندارد.

XFS در سال 1994 توسط يک کمپاني به نام Silicon Graphics براي سيستم‌عامل SGI IRX طراحي و عرضه شد.


ZFS:




از ديگر فايل‌هاي سيستمي ZFS مي‌باشد که توسط شرکت سان مايکروسيستمز طراحي شد. ZFS داراي قابليت‌هاي زيادي مي‌باشد که از آن يک سيستم فايل مدرن ساخته است.
از جمله ويژگي‌هاي اين فايل سيستمي مي‌تواند به پشتيباني از ظرفيت بالا، محيط ذخيره سازي، محافظت از اطلاعات در برابر آسيب‌ديدگي و... اشاره نمود.



ساير مقالات مربوط به لينوکس










-->
ابتدا قبلي 1 بعدي انتها (1)

-->





دانلود نرم افزار کمکي


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۱۷۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟

سهمیه حج کشورها هر سال براساس جمعیت ساکن مسلمان در آن کشورها تعیین می‌شود. با این حال، عوامل دیگری هم تاثیر دارد، آنچنان که اندونزی، پاکستان و هند به ترتیب بیشترین سهمیه حج را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش ایسنا، هر سال صدها هزار نفر مسلمان در شهر مکه گردهم می‌آیند و مهمترین زیارت‌ مسلمانان را انجام می‌دهند. مناسک اصلی حج حدود یک هفته طول می‌کشد و در آن زمان صدها هزار نفر مسلمان از کشورهای مختلف جهان به شهر مکه سفر می‌کنند.

عربستان سعودی هر سال بر اساس میانگین جمعیت مسلمانان مقیم کشورها، سهمیه حج را اختصاص می‌دهد. به عبارتی هر چه تعداد مسلمانان ساکن در یک کشور بیشتر باشد، احتمال دارد آن کشور سهم بیشتری به دست آورد. با این حال، عوامل دیگری می‌تواند بر سهمیه یک کشور تأثیر بگذارد. نگاهی به سهمیه برخی کشورها نشان می‌دهد، سطح روابط دیپلماتیک با عربستان به عنوان کشور میزبان، در سال‌های گذشته بر تعیین این سهمیه بی‌تأثیر نبوده است.

در سال‌های اخیر براساس آمارهای عربستان، بیشترین تعداد زائران حج به کشور اندونزی تعلق داشته است و در سال گذشته، پاکستان و هند نیز به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار داشتند.

نام کشور تعداد سهیمه حج (۲۰۲۳ - ۱۴۰۲)
۱.اندونزی    ۲۲۱.۰۰۰ نفر
۲.پاکستان ۱۸۰.۰۰۰
۳.هند ۱۷۵.۰۲۵
۴.بنگلادش ۱۲۷.۱۹۸
۵.نیجریه ۹۵.۰۰۰
۶.ایران ۸۷.۵۵۰
۷.الجزایر ۴۱.۳۰۰
۸.ترکیه ۳۷.۷۷۰
۹.مصر ۳۵.۳۷۵
۱۰. سودان ۳۲.۰۰۰
۱۱.مالزی ۳۱.۶۰۰
۱۲.روسیه ۲۵.۰۰۰
۱۳. سوریه ۲۲.۵۰۰
۱۴. اتیوپی ۱۹.۶۱۹
۱۵. مراکش ۱۵.۳۹۲
۱۶.عراق ۱۵.۲۵۲
۱۷.عمان ۱۴.۰۰۰
۱۸.افغانستان ۱۳.۵۸۲
۱۹.سنگال ۱۲.۸۰۰
۲۰.انگلستان ۱۲.۳۴۸


حج اگرچه سهمیه‌بندی شده است و این سهم گاه سال به سال متفاوت است، اما بنا بر نظر کارشناسان حج، اعمال آن مزایایی دارد؛ از جمله اینکه اختصاص یک سهمیه به هر کشور به تسهیل عدالت کمک می‌کند، زیرا هر مسلمان تشویق می‌شود در مقطعی از زندگی خود، صرف نظر از اینکه در کجا زندگی می‌کند، این زیارت را انجام دهد. این سهمیه‌ها همچنین کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که زائران هر سال می‌توانند سفر خود را با خیال راحت انجام دهند. سهمیه‌ها به جلوگیری از احتمال ازدحام بیش از حد نیز کمک می‌کند.

ایده کلی میزبان این بوده است که تا حد امکان از زائران استقبال و در عین حال تدارکات مدیریت شود و بر این اساس، سالانه به صدها هزار نفر اجازه می‌دهد در مدت زمان کوتاهی به مکه و خارج از مکه سرازیر شوند.

بر این اساس، ایران در سال‌های اخیر و به‌ویژه پس از رفع محدودیت‌های کرونا، تقریبا یک سهم مشخص داشته است. سال گذشته و امسال سهم حج ایران تفاوت چندانی نداشته و حدود ۸۷ هزار و ۵۰۰ هزار نفر بوده است که در سال گذشته ششمین کشور با بیشترین سهم بود. با این حال ایران از عربستان خواسته مطابق با رشد جمعیت، این سهم را تا ۱۰۰ هزار نفر افزایش دهد، که تا کنون اتفاق نیفتاده است.

طبق اعلام آخرین سازمان حج و زیارت، حدود ۹۰۰ هزار نفر در ایران در نوبت حج واجب هستند که با درنظر گرفتن سهمیه کنونی ایران و افزایش نیافتن آن، اعزام تمام آنها به حج تمتع نزدیک به ۱۰ سال طول می‌کشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نکات کلیدی که قبل از خرید فایل گرافیکی لایه باز باید بدانید
  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • فینال جام حذفی در کدام استان برگزار می شود؟
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند
  • عامل ضرب و شتم شهروندان در یک اتوبوس دستگیر شد
  • دستگیری عامل ضرب و شتم شهروندان در اتوبوس